lauantai 25. elokuuta 2012

Ilmainen vinkki uuden keittiön suunnittelijalle!

Täällä ollaan, takaisin kotikeittiössä! Toki on oltu koko kesä, mutta ruuanlaittoa olen harjoittanut vaihtelevalla innostuksella. Mansikat maisteltu, makkarat syöty ja jätskiteollisuuden tukemisesta olen huolehtinut omalta osaltani. On seisahtanut elokuun hetki, jolloin odotan, mitä uutta syksy tuo tullessaan.

Sinkoilevia innostuksentäyteisiä ajatuksiani kasaillessani haluan jakaa teille yhden onnistumisen kokemukseni: olen nimittäin suunnitellut keittiömme muutama vuosi sitten aivan itse, ja olen siitä todella ylpeä!  Remontin alta piti purkaa kodinhoitohuone ja muutama muu "pieni" este kuten yksi seinä ja 3/4 huoneesta täyttävä leivinuuni. Uutta keittiötä toteuttaessamme olimme sitä erikoisessa asemassa, että vanha keittiömme säilyi käyttökelpoisena koko remontin ajan, joten minulla oli ruhtinaallisesti aikaa miettiä, minkälaisen keittiön haluan. Enisn pyysin keittiöfirmoilta suunnitelmia, mutta mikään suunnitelma ei ollut minusta se täydellinen... Voitte uskoa, että useampi kuukausi siinä vierähti, kun tein kenties jopa 100 erilaista suunnitelma netissä olevalla suunnittelutyökalulla.... niinpä niin, meillä hulluilla on monenlaisila tapoja purkaa luovuuttamme...   =)  Lopulta se täydellinen keittiösuunnitelma syntyi! Ja se toteutettiin!


Nyt usemman vuoden käyttökokemuksella voin kertoa, että keittiössä on kaikki niin täydellistä kuin kyseiseen tilaan mahtuu toteuttamaan. Olen kuullut ja itsekin kokenut, kuinka rasittavaa on kaivella kotitalouskone jostain nurkkakaapista esiin kaikkine vispaimineen ja kulhoineen, ja sulloa ne sinne takaisin käytön jälkeen. Ei ihme, että koneet pölyttyvät kaapin perukoilla. Yksi keittiösuunnittelutaitoni helmistä *hymyilee itseriittoisena* on ehdottomasti kotitalouskonen sijoittaminen oven taakse niemekkeeseen työtason välittömään läheisyyteen.


Kaapit on siis yhdellä seinällä sijoitettu suoraan tasojen päälle. Kaapin vieressä on pöytätaso ja kaapin sisällä pistokepaitkat, joten kone on todella helppo vetää esiin käytön ajaksi ja kytkeä pistoke seinään. Vasemmalle aukeava ovi toimii roiskesuojana (jos pöydällä sattuu olemaan tavaroita, kuten meillä yleensä). Jos roiskesuojaa ei tarvita, voi oven avata kokonaan, koneen vetää vielä enemmän ulos ja voila! Kummasakin tapauksessa sinulla on käyttövalmis keittiöväline kahdessa sekunnissa esillä! Edes pöytää ei tarvitse raivata koneen tieltä tyhjäksi =). Vielä kun tarvittavat lisäosat on sijoitettu yläpuolella olevaan kaappiin, ei kodinkoneen käyttö enää tämän helpommaksi  voi tulla! Voin suositella, etenkin jos harrastat ruuanlaittoa, ajattelet, että haluaisit sitä oppia tai edes ajattelet että saatat joskus haluta... kiireisessä arjessa kone säästää aikaa, tilaa ja vaivaa raasteiden, keittojen ja pirtelöiden teossa. Näin sadonkorjuun ollessa ajankohtainen, kasvikset kunniaan! Maltan tuskin odottaa, että pääsen kohta syömään Gazpachoa, jonka tänään tuolla koneella tein! Sen verran maistoin, että tiedän sen vievän kielen mennessään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti